Prins TweedeHans tapt uit hetzelfde vaatje!

10
nov
2019

Op 10 november j.l. hebben we geheel in stijl onze nieuwe hofhouding bekend gemaakt tijdens de traditionele Prinsenwissel. Onze 47e Prins heet: Prins TweedeHans! Hij zal worden bijgestaan door Adjudant Boer en Secondant Broer.

Het thema waarmee dit trio het Hooge Narren Carnaval van 2020 ingaat is:

“Dit jaar tappen we uit hetzelfde vaatje”

Prins TweedeHans is natuurlijk onze Hans van Gelderen, een geboren en getogen Hooglander. Hij kwam bij De Hooge Narren in 2007/2008 en werd direct het jaar daarna al adjudant bij zijn broer Prins Dukaat. In seizoen 2015 werd hij voor de tweede maal adjudant onder zijn maatje Rick, alias Prins Decibel. Maar…. het is dit jaar ook voor de tweede keer dat Hans tot Prins der Hooge Narren is verkozen: in 2014 was hij namelijk al Prins Ondersteboven. Vandaar dus ook zijn nieuwe ludieke naam: Prins TweedeHans. Hij zal worden bijgestaan door goede maat en boer-in-hart-en-nieren: Ronald van den Hoven alias Adjudant Boer. En dit jaar voor het eerst in de Narren-geschiedenis is er een secondant gekozen: broer Paul van Gelderen maakt de hofhouding compleet als Secondant Broer!

Dit seizoen tappen we dus uit hetzelfde vaatje. Een seizoen waarin de oude (tweedehands) carnavalskleding weer eens uit de kast getrokken mag worden! Prins TweedeHans belooft ons kilometers polonaise en ouderwets gezellige feestavonden!

Tijdens de Prinsenwissel werd ook bekend gemaakt dat Marco Voet en Kees van Dijk de raad verlaten. Op zijn zachtst gezegd toch wel flinke namen! Marco is in totaal maar liefst 18 jaar Raadslid geweest en was prins in het jaar 2008 onder de naam Kapitein El Futre. In 2015 was Marco Adjudant Zilver bij andere Marco (Nip).

En dan… zwaait ook onze Kees af…! De motor achter het voortbestaan van de vereniging, de “Godfather der Hooge Narren”. Kees is maar liefst 33 jaar (!!) lid geweest van De Hooge Narren. Hij trad toe in 1987 en werd 4 keer tot prins verkozen: Prins Kees (1988), Prins Borrelnoot (1998), Prins Hattrick (2007) en Prins KC (2018). Tevens is Kees meermaals adjudant geweest en was hij jarenlang secretaris. Een icoon! Logischerwijs werd Kees direct na zijn afscheid door Prins TweedeHans benoemd tot Ere-lid van de vereniging. Een eer die maar een heel klein groepje bijzondere mensen toekomt!
Maarrrrrr… Beide heren zijn dan wel gestopt als Raadslid; Ze hebben ons beloofd achter de schermen nog gewoon actief mee te willen helpen. Thanks mannen!

Met de komst van verse raadsleden Sam Rutten, Koen Overgoor en Simon Groenhuijsen is de Raad van Elf overigens weer op volle sterkte. Deze heren stellen zich persoonlijk nog even aan u voor –> klik voor deze stukjes op hun namen!

Op onze website kunt u nog eens rustig de foto’s nakijken en alles lezen over De Hooge Narren in 2020!! Later dit jaar plaatsen wij natuurlijk ook ons hele carnavalsprogramma online.

3x Alaaf!

De DigiNar

Reacties