Prins Goud belooft ons een Briljant Carnaval!

09
nov
2014

Op 09 november jl. mochten we dan eindelijk onze nieuwe Prins aan de wereld bekend maken! De 42e Prins der Hooge Narren heet Prins Goud! Aan zijn zijde staan Adjudant Zilver en Hofdame Parel!

Het motto van onze kersverse Prins Goud luidt:

Een Briljant Carnaval!
(met een gouden wissel)

Prins Goud is onze eigen Marco Nipshagen. Hij runt al jaren een welbekende juwelierswinkel in Amersfoort, dus over een motto hoefde hij niet lang na te denken! Voor Marco wordt dit het zesde jaar binnen De Hooge Narren en nu mag hij dan eindelijk met de scepter zwaaien. Het Carnaval zit hem zeker in het bloed: zijn broer Gerard Nipshagen was in 1994 al eens Prins der Hooge Narren!

Marco zal worden bijgestaan door nog een Marco. Goede vriend Marco Voet zal aan zijn zijde staan en dit Carnaval in gaan als Adjudant Zilver. En dat gaat helemaal goed komen, want Marco Voet was natuurlijk Kapitein El Futre in 2008! Hij hoeft niet langer op zoek naar zijn schat!!
Over schatten gesproken: we hebben weer een hofdame! Om de hofhouding ècht te laten stralen, heeft Prins Goud ervoor gekozen om zijn eigen schatje Nicole Nipshagen te benoemen tot Hofdame Parel!

Prins Goud werd bekend gemaakt tijdens onze eerste Prinsenwissel in Café de Faam. Na een gezellig drankje begon daar de officiële ceremonie. Met een hoop toeters en bellen werd vanaf de Hamseweg een zware kluis naar de Faam getild. Eenmaal in de zaal aangekomen moest deze uiteraard gekraakt worden. Na mislukte pogingen van 2 andere Raadsleden was het dan eindelijk Marco Nipshagen die de zware deur open kreeg.
Onze nieuwe Prins was bekend: Marco Nipshagen mocht zich op het podium presenteren als Prins Goud!

Tijdens de toespraak van Prins Goud werden alle Raadsleden naar voren geroepen. Maar, toen de complete Raad van Elf op het podium verzameld was, had Prins Goud nog een verrassing in petto! Hij paste een Gouden Wissel toe!
Zo werd bekend gemaakt dat Paul van den Berg en Bas van Dusschoten afscheid nemen van De Hooge Narren. Zij werden gewisseld voor nieuwe Raadsleden Paul Vriens en Niek Voet!
Paul stelt zich HIER aan u voor en Niek doet dat HIER!

Op onze website treft u snel alle foto’s van onze Prinsenwissel en kunt u alles lezen over De Hooge Narren in 2015!!!

3x Alaaf

De DigiNar

Reacties