Prins Decibel gaat op volle toeren!

15
nov
2015

Afgelopen zondag 15 november was het zover, eindelijk mochten we onze nieuwe Hofhouding aan de wereld voorstellen.: de 43e Prins der Hooge Narren is Prins Decibel! De tweede man dit jaar is Adjudant Akoestiek en de nieuwe Hofdame is genaamd: Volume!

Dit trio zal ons in het Carnaval 2016 voorgaan onder het motto:

CARNAVAL OP VOLLE TOEREN

Kersverse Prins Decibel is in het dagelijks leven natuurlijk beter bekend als Rick Lambregts. Rick is werkzaam als geluidstechnicus in het TV-wereldje. Hij schetst zichzelf gekscherend als “De man met die dooie poes aan een stok“.
Met een loopbaan als geluidstechnicus hoefde hij dus niet lang na te denken over een geschikt thema en bijbehorende prinsennaam. Pins Decibel gaat voor een Carnaval op volle toeren!
Rick begint alweer aan zijn 9e jaar binnen De Hooge Narren. Twee jaar geleden was hij nog Adjudant Achterstevoren onder leiding van Prins Ondersteboven, maar nu draaien ze die rollen dus rustig om.

Aan ervaring dus sowieso geen gebrek! Want goede vriend Hans van Gelderen, alias Oud-Prins Ondersteboven treedt dit jaar aan als Adjudant Akoestiek. Net als de Prins, is dit voor Hans ook alweer zijn 9e jaar binnen De Hooge Narren en de tweede keer dat hij de functie van Adjudant mag vervullen; hij was namelijk in 2009 al eens Adjudant Libre.

En om het plaatje weer helemaal kompleet te maken, heeft Prins Decibel zijn eigen vriendin en moeder van zoon Thijs: Marloes Thiel tot Hofdame Volume benoemd. Kortom: een opvallend luidruchtig trio!

Prins decibel werd bekend gemaakt tijdens onze tweede Prinsenwissel in De Faam. Ditmaal in iets grotere setting, namelijk in café en restaurant.
Na een drankje om lekker op te warmen, begon daar de officiële ceremonie. Eerst namen Prins Goud, Adjudant Zilver en Hofdame Parel afscheid. Zij trokken de kar in het vorige Carnavalsseizoen.
Vervolgens schaarde het publiek zich naar buiten, alwaar van veraf het motorgeronk al te horen was. Vanaf het einde van De Bik kwam een stoet motoren met een hoop lawaai richting De Faam gereden. Met muzikale ondersteuning van De Amerblaozers en een flinke vuurwerkshow werd de motorbende onthaalt bij De Faam.

Eenmaal terug in de zaal werd duidelijk dat niemand minder dan “Mister Op Volle Toeren” Chiel Montagne de show had overgenomen. Hij mocht dan ook bekend maken dat Rick Lambregts de nieuwe Prins der Hooge Narren is geworden!

Vervolgens werden Adjudant Akoestiek en Hofdame Volume aan de zaal bekend gemaakt en werden 1 voor 1 de Raadsleden het podium opgeroepen. De Raad is overigens volledig op sterkte; qua samenstelling bleef de Raad van Elf ongewijzigd ten opzichte van het vorige seizoen. Geen opzeggers, geen nieuwe toetreders.

Op onze website treft u snel alle foto’s van onze Prinsenwissel en kunt u alles lezen over De Hooge Narren in 2016!!!

3x Alaaf

De DigiNar

Reacties