Prins KC gaat voorop in de Tour de Faam!

10
nov
2017

Afgelopen vrijdag 10 november was het zover, eindelijk mochten we onze Jubileum-Hofhouding aan u voorstellen: de 45e Prins der Hooge Narren is Prins KC! Zijn rechterhand is zijn broertje: Adjudant Harry en de nieuwe Hofdame is zijn zus: Yvonne! Maar dit jaar wordt dubbel gevierd, dus ook nichtje Mirte is Hofdame geworden!

Dit kwartet zal ons in het jubileumjaar 2018 voorgaan onder het motto:

JUBILEUM TOUR DE FAAM

Onze Prins KC is natuurlijk de enige echte Kees van Dijk! Hoe kon het ook anders dan dat hij nogmaals met de scepter zou gaan zwaaien tijdens dit bijzondere jaar. Kees zal ons dit seizoen voor de vierde keer voorgaan in het carnavalsgedruis. Kees stond eerder aan het roer in 1988 als Prins Kees en in 1998 als Prins Borrelnoot. In 2007 mocht hij het 33-jarige jubileum van De Hooge Narren leiden als Prins Hattrick en nu dus op herhaling, we zijn er erg trots op!

Deze godfather van De Hooge Narren heeft onlangs een carrière-switch gemaakt van het werken bij de post naar het werken achter de bar. Hij wilde het eens van de andere kant bekijken en dat bevalt gelukkig erg goed!
Bij de post nam Kees elk jaar standaard zijn vakantie op tijdens de Tour de France en afgelopen jaar kon hij het lekker vanuit de kroeg bekijken. Als groot liefhebber van de wielersport was een motto dus al snel geboren: geen Tour de France, maar een Jubileum Tour de Faam!

Aan ervaring geen gebrek, want Kees’ jongere broer treedt dit jaar aan als Adjudant Harry. Ook hij werd al tweemaal tot Prins der Hooge Narren verkozen. In 1995 was hij Prins Harry en in 2005 werd hij Prins Compressie. Harry had eigenlijk zijn steek in de wilgen gehangen en afscheid genomen als raadslid in 2010, maar hij kon de verleiding van zijn broer dit jaar niet weerstaan.

Ook bijzonder: dit jaar treden twee hofdames aan. Beide dames zijn “Van Dijkjes”. Tijdens de Prinsenwissel maakten we al kennis met Hofdame Mirte, de dochter van Harry en dus nichtje van KC! Maar speciaal voor het carnavalsweekend komt er nog een hofdame, helemaal vanuit Canada overgevlogen om het feestje compleet te maken! Het is 1 van de zussen van Kees & Harry: Hofdame Yvonne! Sinds 2004 is ze woonachtig in Ontario, Canada en in al die jaren heeft ze geen Carnaval meer kunnen vieren. Een beter moment om al die opgekropte feestvreugde tot uitbarsting te laten komen dan dit jubileumjaar kunnen wij ook niet bedenken! Het wordt een DIJK van een Carnaval.

Prins KC werd bekend gemaakt op de vrijdagavond van ons jubileumweekend: de Prinsenwissel. Veel verenigingen en toeschouwers waren afgekomen op deze gezellige avond. De traditionele “stunt” was een heuse wielerronde op de Hamseweg. Toen de hele stoet binnen was bleek echter dat er maar 1 de winnaar kan zijn: degene met de hardste toeter. Kees van Dijk kwam op een fiets, bovenop een auto met veel bombarie naar de Faam gereden en werd binnengehaald als Prins KC. Een ludiek vertoon!

Na de officiële plicht-plegingen was het tijd voor een gezellig feestje. Veel DJs -waaronder ook een eenmalig rentree van de BEBO-disco- zorgden ervoor dat de voetjes van de vloer konden.

Overigens hebben wij deze avond afscheid moeten nemen van een prominent raadslid. Arthur Karstens heeft de raad verlaten. Arthur heeft maar liefst 15 dienstjaren bij de Hooge Narren volbracht en ging in 2011 het Carnaval voor als King Arthur. In 2013 werd hij Adjudant Dreumes onder zijn maatje Prins Feutus (Ronald Hak).

Op onze website treft u snel alle foto’s van ons hele jubileumweekend en vanaf eind december kunt u alles lezen over De Hooge Narren in 2018!!!

3x Alaaf

De DigiNar

Reacties