Nieuwe route Kinderoptocht

29
jan
2015

Mensen, wat loopt het top! De voorbereidingen voor ons eerste Carnaval in de Faam vergen de nodige inspanningen, maar het gaat GEWELDIG worden! Aan onze kaartverkoop te zien bent u gelukkig ook in grote getale enthousiast voor dit “ouderwets gezellige” nieuwe feestje. Heel hartelijk dank daarvoor!

Logischerwijs zal dit jaar het een en ander veranderen ten opzichte van vorige jaren. Zo ook ons Kindercarnaval op zaterdag 14 februari 2015. Het Kinderfeest in de middag zal nagenoeg in dezelfde vorm plaats gaan vinden, maar de Kinderoptocht is volledig op z’n kop gezet.

Dit jaar starten we namelijk voor het eerst vanaf Basisschool de Biezen (Kraailandhof). De kinderen kunnen zich daar inschrijven vanaf 12.30 uur. Uiteraard is deelname weer helemaal gratis!
Vervolgens start om 13.00 uur de optocht met een hele nieuwe route.

Let goed op: wagens en andere creaties mogen i.v.m. de route niet breder zijn dan 280 cm.!

De nieuwe route is nu als volgt:

programma_optochtroute

Vertrek Kraailandhof 1 (Basisschool de Biezen) richting Bieshaarlaan
Linksaf de Bieshaarlaan op
Linksaf de Zevenhuizerstraat op
Rechtsaf de Esdoornlaan in
Linksaf de Acacialaan in
Rechtsaf de Lijsterbeslaan in
Rechtsaf de Engweg op
Fietspad langs VV Hoogland oplopen
Voor ’t Driespan langs lopen
Bruggetje over naar Pottenbakkerlaan
Rechts aanhouden, Pottenbakkerlaan aflopen, rechtsaf naar Ambachtlaan
Einde Ambachtlaan, linksaf de Zevenhuizerstraat op
Via rotonde de Hamseweg opdraaien
Eindpunt: de Narrenhof (Café de Faam)

Wij verwachten rond 14.00 uur aan te komen in de Narrenhof (De Faam), waar vervolgens om 14.15 uur het Kinderfeest los zal barsten met een grote polonaise en aansluitend optreden van top-entertainer JeBo. Dit feest is ook geheel gratis en voor iedereen toegankelijk (dus ook voor de niet optocht-lopers!).

Net als vorig jaar hanteren we weer 2 hoofdprijzen: meelopen met De Hooge Narren tijdens de grote optocht op zondag 15 februari. De eerste hoofdprijs is voor de Mooiste Grote Groep/Wagen en de tweede hoofdprijs is voor de Mooiste Kleine Groep/Individueel. Zo kan dus iedereen winnen!

Dit jaar heeft Prins Goud nog een extra prijs in het leven geroepen: de originaliteitsprijs! Prins Goud heeft besloten om zelf een groep originele deelnemers te benoemen tot zijn eigen goudhaantjes. Deze groep wint de originaliteitsprijs: een gratis kinderfeest bij Farm Fun Coelhorst in de zomer! Een briljante prijs dus!

We hopen natuurlijk weer op zoveel mogelijk kids deze middag!
Zet ‘m op en tot dan!!

3x Alaaf

De DigiNar

Reacties