Love, Bier & Happiness met Prins PeaceMan!

13
nov
2016

Op zondag 13 november j.l. mochten wij dan eindelijk onze nieuwe Prins bekend maken tijdens de Prinsenwissel in De Faam. De 44e Prins der Hooge Narren heet Prins PeaceMan! En hij zal worden bijgestaan door zijn Adjudant YeahMan en Hofdame HappyJess!

Onze fonkelnieuwe hofhouding zal het Carnaval 2017 voorgaan onder het motto:

LOVE, BIER & HAPPINESS

Prins PeaceMan is natuurlijk onze eigen Björn Melgert, autogek pur sang! Jarenlang werkzaam geweest als afdelingschef bij Pon en na een kort uitstapje als trucker, nu werkzaam bij Autobedrijf Van Lunsen in Hoogland. Gewoon weer lekker om de hoek dus.
Door zijn jarenlange werk bij Pon heeft Björn toch een speciale band opgebouwd met het merk Volkswagen. En dan in het bijzonder voor het oude “hippie-busje” type T1. Typerend natuurlijk voor de flower power tijd en de sixties. U voelt ‘m al: zo werd een motto geboren! Geen sex, drugs en rock ’n roll, maar Love, Bier & Happiness!
Na een jaar actief De Hooge Narren te ondersteunen als vrijwilliger, betrad Björn in seizoen 2013-2014 de Raad van Elf. In zijn 4e jaar is het dus al raak en gaat hij de polonaise voor als Prins PeaceMan.

In zijn jaar als vrijwilliger bouwde Björn fanatiek mee aan de praalwagen van toentertijd regerende Prins Feutus. En dat schept een band! Ondertussen zijn de twee allerbeste maatjes geworden, dus het mag geen verrassing heten dat (ex-feutus) Ronald Hak dit jaar de rol van Adjudant YeahMan mag vervullen. Aan ervaring dus geen gebrek!

En wie was het die Björn lang geleden bijna moest overhalen om bij De Hooge Narren te komen? Dat was natuurlijk zijn eigen lieve vrouw Jessica Melgert! Dat bleek gelukkig een goede beslissing en daarom mag ze dit jaar voor veel blijde gezichten gaan zorgen als onze Hofdame HappyJess.

Prins PeaceMan werd bekend gemaakt tijdens onze traditionele Prinsenwissel in De Faam. Gelukkig ook ditmaal weer in café en restaurant. Na een kleine versnapering begon daar weer het officiële gebeuren. Prins Decibel, Adjudant Akoestiek en Hofdame Volume werden officieel uit hun functie ontheven. Wij danken hen voor een luidruchtig Carnaval op volle toeren in 2016!
Naast de hofhouding van vorig jaar, nam ook Sander van Surksum afscheid als Raadslid van de Hooge Narren. Hij is 5 jaar actief geweest als dè communicatie-man binnen de club, waarvoor wij hem uiteraard zeer dankbaar zijn.
Na deze plichtplegingen werd het publiek vriendelijk verzocht om zich naar buiten te begeven. Aldaar kwam een flinke stoet oude VW T1 bussen (hippie-busjes) en VW kevers vanaf het einde van de Bik richting De Faam gereden. Onder het genot van echte flower power sixties muziek parkeerden de auto’s vlak voor het terras van De Faam. Aldaar kwam een dertiental hippies uit de auto’s gestapt die zich na de nodige gekkigheid weer terug trokken om vervolgens hun opwachting in de zaal te mogen maken.

Aldaar maakte voorzitter Theo Polman onze nieuwe Prins bekend! Vervolgens mocht deze nieuwe Prins PeaceMan op zijn beurt weer zijn hofhouding en motto presenteren en de Raadsleden naar binnen roepen. Die kwamen overigens stuk voor stuk uit een echte T2 hippie-bus gestapt, die met z’n neus in de deuropening van De Faam was geparkeerd!

De Raad is met de komst van Marlo Saalberg overigens weer op volle sterkte! Marlo vult de plaats op van Sander binnen de Raad van Elf. De echte Hooge Narren Carnavalsliefhebber moet Marlo haast wel kennen: altijd als best verkleed staat hij al vóór de opening van onze feestavonden voor de deur! En de laatste 2 jaren verzorgde hij samen met zijn broer de muzikale invulling van ons zondagmiddagfeest als DJ-duo The Partystarters. Kortom: Marlo zit bij ons op de juiste plaats!

Op onze website treft u snel alle foto’s van onze Prinsenwissel en kunt u alles lezen over De Hooge Narren in 2017!

3x Alaaf

De DigiNar

Reacties