Jubileum 4 x 11 = 44 jaar!

30
sep
2017

De jubileumfeestjes vliegen je om de oren dit jaar en ja: nu zijn wij aan de beurt! Komend Carnavalsseizoen bestaan wij namelijk 4 x 11 = 44 jaar en dat gaat gevierd worden. Wellicht al sneller dan je denkt! Het weekend van 10 en 11 november 2017 is het namelijk al zover, dan vieren wij onze Jubileumfeesten in de Faam. Het thema tijdens dit weekend luidt: “TERUG IN DE TIJD”; verwacht dus een echt Hooge Narren feest met nostalgisch tintje!

Een stukje historie
In de jaren ’70 werden er in Hoogland dansavonden georganiseerd in o.a. Concordia en de Faam. Zo ook tijdens de Carnavalsweekenden. En omdat het Carnaval was, begon men op deze avonden verkleed te komen en werd er (alleen voor zo’n enkele avond) een Raad van Elf geformeerd. Daarna werd zo’n raad weer ontbonden. In de Faam ging dat dus ook zo.
Totdat enkele fanatieke feestvierders op het idee kwamen om als Raad van Elf verkleed naar de Faam toe te komen. Zo gezegd zo gedaan. Elf mannen werd gevraagd om mee te doen en de pakken werden gehuurd. Na enige besprekingen over het hoe en wat, werd er uiteraard ook een Prins gekozen. Op naar de Faam, naar “Het Carnaval” in 1973. Dat sloeg aan, het was reuze gezellig. “Daar moeten jullie mee doorgaan”, werd er gezegd en dat is dan ook gebeurd. Tijdens het Carnaval in 1974 zou er een èchte Raad van Elf aantreden. De geboorte van C.V. De Hooge Narrren was een feit!

Sinds 1974 is er een hoop gebeurd. Zo was de nood in 1986 zo hoog dat de vereniging bijna ontbonden moest worden wegens een gebrek aan nieuwe leden. Een overlijdensbericht was al in de krant geplaatst! Het is aan een aantal fanatieke Narren (waaronder nu nog altijd Raadslid Kees van Dijk) te danken dat de vereniging een doorstart mocht beleven.

Ook 1997 was zo’n bijzonder jaar. Wegens de verbouwing van de Faam in 1997 moesten De Hooge Narren uitwijken naar een andere locatie: het inmiddels verdwenen “Café-Restaurant Halfweg” aan de Bunschoterstraat. Geen ideale locatie zo bleek, maar gelukkig vond de club in 1998 onderdak bij Café de Noot aan de Hamseweg. Daar werden de Carnavalsfeesten succesvol gevierd tot en met 2014, toen helaas de samenwerking tot een eind kwam. Het jaar daarop werd gelukkig alweer een nieuwe residentie gevonden “op het oude nest”: de Faam, alwaar tot op heden de traditionele Carnavalsfeesten gevierd worden. En zo dus ook ons aanstaande Jubileumfeest!

Vrijdag 10 november 2017: PRINSENWISSEL
Dit jaar starten wij het seizoen lekker vroeg met een Prinsenwissel op de vrijdagavond. Afgelopen seizoen trakteerde Prins PeaceMan (Björn Melgert) ons op een Carnaval vol LOVE, BIER & HAPPINESS, maar het is nu echt gedaan met de flower-power-gekte. Prins PeaceMan, Adjudant YeahMan en Hofdame HappyJess mogen de hippiekleding weer in de kast hangen, want ze moeten ruim baan maken voor onze nieuwe Jubileum Hofhouding!
Iedereen is van harte uitgenodigd om dit met z’n allen mee te gaan maken vanaf 20.00 uur in De Faam. Entree is gewoon gratis. De ceremonie begint al vroeg op de avond (ca. 20.15 uur), want we willen alle tijd nemen voor het aansluitende feest. Rond 21.00 uur verwachten wij de nieuwe Hofhouding al op het podium.
In het kader van TERUG IN TIJD zal deze feestavond opgeluisterd worden met de klanken van Blaaskapel De Amerblaozers. Toch wel onlosmakelijk verbonden met het Hooge-Narren-Carnaval van de laatste 11 jaar.
Daarnaast zullen 3 top DJ’s zorgen dat de voetjes weer van de vloer kunnen: Feest-DJ Jesse, plus onze eigen Raadsleden Arthur & Marlo. Maar een feest is geen feest als….. BEBO niet is geweest! Jaja, het is echt waar: de mannen van de BEBO Disco komen speciaal voor ons nog een plaatje draaien. Dat kan niet anders dan een topavond worden. Wij staan te popelen!

Zaterdag 11 november 2017: JUBILEUMBAL (TERUG IN DE TIJD)
Op zaterdagmiddag lappen we de vloer en zorgen we dat De Faam weer helemaal klaar is voor het grote Jubileumfeest in de avond. Want welke datum is nou mooier dan de “Elfde-van-de-Elfde” om een knallend Jubileumbal te vieren? Vanaf 20.00 uur gaan we helemaal los op ons thema TERUG IN DE TIJD!
Op deze feestavond hebben we een all-time favorite van De Hooge Narren bereid weten te vinden om nog 1 keer samen op te treden. Die-hard Carnavalisten weten dan natuurlijk direct over wie we het hebben…. K-TOWN natuurlijk! Wat hebben we vaak van ze genoten en wat zijn we nu ook weer trots dat ze langs willen komen! Bezoekers worden aangespoord om ook vooral in het thema TERUG IN DE TIJD verkleed te komen. Het is een Carnavalsfeest, dus daar hoort Carnavalskleding bij. Dit moet toch een topavond worden? Dat kan niet anders, dat weten we allemaal…!

Entree
Op vrijdagavond tijdens de Prinsenwissel is de Faam gratis toegankelijk voor iedereen. Ook verenigingen worden uitgenodigd en het programma start al vroeg: zorg dus dat je op tijd bent, want VOL = VOL.
Voor het Jubileumbal krijgen onze donateurs als eerste de mogelijkheid om kaarten aan te schaffen. Zij ontvangen hierover bericht. Deze voorverkoop start 20 oktober. Zodra er voldoende kaarten beschikbaar blijven, zullen wij een losse kaartverkoop aankondigen.

Hopelijk hebben wij jullie weten te enthousiasmeren, maar dat moet toch haast wel? Lekker terug in de tijd, we maken er met z’n allen een topweekend van!

Een vroege driewerf Alaaf!

De DigiNar

Reacties