Kinderoptocht (& route)

10
Feb 2018
Zaterdag

Vol trots wordt er dit jaar weer KINDERCARNAVAL gevierd bij De Hooge Narren! We trappen deze leuke dag af met een dikke banden toer: de traditionele Kinderoptocht.

Vanaf 12.30 uur kunnen de kids zich inschrijven bij Basisschool de Biezen aan de Kraailandhof. Iedereen is welkom. Om 13.00 uur vertrekt de bonte stoet richting Narrenhof, dus kom op tijd!

Programma
12.30 uur: inschrijven bij Basisschool de Biezen, Kraailandhof, Hoogland (gratis inschrijven, zorg dat u er op tijd bent!)
13.00 uur: start Kinderoptocht
13.30 uur: aankomst de Narrenhof (De Faam)
14.00 uur: optreden Cassiopeia (gratis)

Elke deelnemer maakt ook nu weer kans op geweldige PRIJZEN! Deze worden uitgereikt tijdens het grote Kinderfeest later in de middag.

Ook dit jaar worden er weer winnaars gekozen in meerdere categorieën. Zo is er een hoofdprijs te winnen als Mooiste Grote Groep/Wagen voor de kids die echt groots uitpakken. Maar we vergeten ook de individuen en de kleinere groepen niet, want er is ook een tweede hoofdprijs te winnen in de categorie Mooiste Kleine Groep/Individueel. Beide hoofdprijswinaars mogen op zondag 11 februari meelopen met De Hooge Narren tijdens de grote Carnavalsoptocht. Daar mogen ze dus voor het hele dorp nog een keer pronken met hun creaties! Een DIJK van een prijs wat ons betreft.

Naast deze geweldige hoofdprijzen mogen we ook dit jaar weer een derde prijs weg geven: de originaliteitsprijs. Dit zou een groepje kunnen zijn, maar net zo goed een individu; dat beslist onze Prins KC helemaal zelf! Hij zal alle deelnemers langs gaan en een eindoordeel gaan vellen. Zijn favoriet wint dan de originaliteitsprijs: dit jaar is dat gratis spelen in het speelparadijs en onbeperkt limonade bij SUPERFUN!

Hierbij roepen we dus alle jonge Carnavalisten weer op om vooral te gaan bouwen of jezelf uit te dossen in het thema van onze Prins KC: “Jubileum Tour de Faam“. Een tipje: doe vooral iets leuks met je fiets…!

De hofhouding is ontzettend benieuwd naar alle creaties in dit wieler-thema en hopen op weer een gezellige middag.

Bij deze bedanken we Superfun voor het beschikbaar stellen van de mooie prijs, erg leuk!

 


KINDEROPTOCHT ROUTE

Net als voorgaande jaren is de Kinderoptocht dit jaar niet al te lang. Het blijkt een groot succes, met name voor kleintjes:

Vertrek Kraailandhof 1 (Basisschool de Biezen) richting Bieshaarlaan
Linksaf de Bieshaarlaan op
Rechtsaf Zevenhuizerstraat op
Linksaf de Sportlaan op
Fietspad naar VV Hoogland oplopen
Rechtsaf langs ’t Driespan lopen
Bruggetje over naar Pottenbakkerlaan
Rechts aanhouden, Pottenbakkerlaan aflopen, rechtsaf naar Ambachtlaan
Einde Ambachtlaan, linksaf de Zevenhuizerstraat op
Via rotonde de Hamseweg opdraaien
Eindpunt: de Narrenhof (Café de Faam)

Belangrijk: wagens en andere creaties mogen i.v.m. de route niet breder zijn dan 280 cm.

In verband met de veiligheid van de kinderen verzoeken wij u tijdens de Kinderoptocht de route auto-vrij te houden. Bewoners aan de route vragen wij vriendelijk hun auto tijdelijk elders te parkeren.

Namens alle kinderen, bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!!